AnaM

Status kandidata
2012/03/02,15:08

 

Gospodja Srbić krenula na proslavu kod  bivše komšinice. Nekad su živele zajedno, ali sad  stanuju u susednim ulicama. Spremaju se da zajedno  krenu na godišnji odmor pa treba da se o svemu dogovore. Okupiće se veliko društvoi  g-dja Srbić se baš radovala svom dolasku.

Na samom polasku problem. Lepo se  spremila, poklone ponela, ali u gužvi izgubila adresu. Krenula je polako, onako po sećanju, išla išla, pa  još hodala,dosta se vrtila u krug, a i išla je dva koraka napred, ti nazad, umorila se već, a nikako da  nadje  ulicu gde se društvo sakuplja.

Kad je već posustala, cveće joj uvenulo, a i ona  bila što bi se reklo, ni za šta, svetlo na kraju tunela. Srećna  g-dja Srbić plolete kao da je dobila krila i  tu je, samo  što nije, ulica gde treba da dodje.

Još samo da nadje  kuću, pa sprat, i stan  gde se slavlje održava... to će ona lako.

Bojim  se samo nešto. Koliko znam, na slavlje je pozvano veliko društvo. G-dja Dojčlandić sprema meze i večeru, ima prasence i ostale djakonije, piće donele  sve zvanice. Neke su  malo gundjale što oni džabalebaroši ne donesoše ništa samo zasedoše za sofru. Jedu i piju, navalili svi kao da će sutra smak sveta. G-dja Grkonolus ne može više ni da zine pa trpa u džepove i torbe i  traži da joj  spakuju da ponese. Najviše se ljute na nju g. Talijanos i g. Portugalitos, jer su  planirali da ponesu večeru kod sebe, a ne neke ostatke, velke  familije, sitna deca, nema kad da se radi i zaradi.

Bilo kako bilo, ako  g-dja Srbić ne sredi svoju  šminku, teško da će stići na vreme za večeru. Možda joj se zalomi koje parče suve pite za koju se niko ne grabi

 

Dan D za Bus-Plus
2012/01/31,14:27

Zamišljam  lepotu  sutrašnjeg jutra. Udarilo -12, narod   stoji  na redovima da uzme neke  kartice  po kojima je pljuvao tri meseca da mu ne trebaju. Sad  došla maca na vratanca...

Cupka se na  stanici, svi gledaju levo, i  puni nade da ono  što brekće uzdiše, propinje se i premišlja,  je baš  njihov  bus. Polovina   tužno gleda, nije  njihov , a ona  srećnija polovina  se ispravlja,   gleda svoje  protivnike, vadi  novu karticu,  laktove malo  isturi i  juuuurišššš pešadija. Niko neće da  ostane pešadija, svi bi da predje u  konjicu.

Na vratima se  zaglavila  omanja  punačka  ženica koja ide   na pijacu   pa joj se  kolica  zaplela  oko one šipke.  Jednom ruko se drži, drugom  brlja po  džepovima,  trećom  skida naočale  za gledanje i menja sa onima za čitanje da otkuca  drugu zonu. U ledja joj se zabija neka  noga,  ruka,  nestrpljivog  saborca za mesto pored automata. Umilni   ženski glasić, samo  što kaficu ne skuva  guguče  koja je stanica. Putnici i oni  koji  žele da to postanu, psuju joj  sve po spisku i gundjaju  što se ne kreće.

-Gde da krene, nisam  otkucao, bune se neki

-Kreći, kasnim, majstore, ne ostaju  dužni oni sa boljim  pozicijama.

Neki  čikica zauzeo mesto u prvom  naletu i sad pokušava da se propne do automata... ruke  mu  kratke. Usput skida sa glave   kapu nekom  ispred sebe, briše rukavom  šminku  devojci koja  ga udara... ali ne odustaje.

-Da li treba da okrenem karticu?? Niko ne odgovara na glupa pitanja.

-Sredina napred, zaurla neki  šaljivdjija

Bus još stoji, devojka  na ulazu objašnjava  situaciju mobilnim  nekom  ko zna  gde. Besno je gledaju, guraju, a ona  kao za sebe prošapta

-Prostačino, vozi se  taxijem

Tu je dočekaše oni kojima  je ovo drugi treći bus od jutros, nezgodno stanuju, pa nemaju direktne linije.

-Mene si našla od jutros, mene, što sam  tri linije  po ovoj  ladnoći  promenio, sram te bilo. I tako  najzad kreće se.

   Vozač zatvori vrata. Oni  što nisu  overili deru se da stane, oni koji su overili,  vrište da trapavcima nije  mesto u  busu.  Milina... jedva čekam  sutra, pa da krenem u život...

Možda ja i preterujem... sve će da  radi kao  sat..  Izmedju poslovice Po jutru  se dan poznaje  i svaki  početak je težak, biram drugu...

degustator
2012/01/30,18:12

 

Дегустатор вина - код једног познатог велетрговца вином - је умро и фирма је објавила оглас за запошљавање новог дегустатора. За посао се пријавио смрдљиви, прљави пијанац. Директор фирме смишљао је начин како да га одбије. Дали су му чашу вина да проба..

 

"Мушкат, три године стар, узгојен на северном обронку, однегован у челичној бачви. Ниског квалитета, али прихватљив."

 

"Тачно", рече директор. "Дајте му још једну чашу на пробу!"

 

"Кабернет, осам година стар, југозападни обронак, храстове бачве, зрење на 8°Ц. Још три године зрења и показат ће најбоље резултате."

 

"Тачно." Трећа чаша...

 

"Бели шампањски пинот, високог квалитета и ексклузиван", хладнокрвно рече пијанац.

 

Директор је био запањен. Намигнуо је секретарици и нешто јој пришапнуо. Она изађе из собе и врати се с чашом урина. Пијанац гуцне...

 

"Плавуша, 26 година. Три месеца у другом стању и ако ми не дате посао, рећи ћу ко је отац!"

 

Kopaonik
2012/01/09,10:35

 

Dok smo se mi radovali  stidljivim  pahuljicama, Kopaonik je zavejan. Desetine  automobila  našlo se u zamci snežnih nanosa. Umesto veselih praznika, putnicima je pretila opasnost da noć provedu  u kolima .

Ekipe pomoći  relativno brzo su  stigle. Prokrčen je put, a putnici smešteni u bezbednost  hotela

 Zimska idila  može da počne

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu