AnaM

AnaM u prirodi
2009/09/15,10:27

Izlet u prirodu

 

Počelo je sasvim obično, letnji dan, Sunce, ptičice cvrkuću, smokva se nadvila puna zrelih plodova koji mame. Ljuljuškala sam se sanjareći, pijuckala kafu i razmišljala o idili  života u prirodi.

Znate onaj osećaj totalne opuštenosti u prirodi, ako živite u soliteru, a jedina zemlja koju imatre je u dve saksije?

Duboko sam uzdahnula zadovoljno se smeškajući, i kroz poluzatvorene trepavice gledala šou koji su izvodile mačkice, valjda da se zahvale za mleko koje sam im sipala.

Tras-bum

Doletela je iz svemira, zaletela se u moju ruku i piknula me. Dreknula sam kao da nije osa, nego mač nekog viteza. Ruka je burno reagovala, nadula se, pocrvenila i pekla kao  da je žar u njoj. Gde baš mene nadje?

Niko nije zvao hitnu pomoć, izgleda da to nije nešto neuobičajeno.

Krenula sam onako ranjena da naberem paradajz za ručak. Mislila sam da mi se vrti u glavi kad se zemlja pokrenula, otvorila i... ijaaaooo neko čudovište je krenulo na mene. Urlala sam... posle su mi kazali da je to krtica...

Posle podne, onako ranjena, pošla sam makazama da sečem travuljinu koja se iz susednog dvorišta šikljala ka  bašti. Opustila sam se. Taman da secnem neku granu kad oko u oko, u mene bulji nešto... zanemila sam . Gledali smo se trenutak, a onda svako pobegao na svoju stranu.

-Pazi, pacov...nisam ni čula...

Sat kasnije mačak je doneo pacovčinu meni pred noge ponosno mijaučući...  Skočila sam na sto, izdržao me je. Nisam imala srca da je grdim, to je ipak njen posao, a i ona se zabezeknula što se ja derem po ceo dan...

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu