AnaM

Cc i Dd AnaM Šeherezadović
2010/05/02,20:05

 

Cc i Dd AnaM Šeherezadović

Bajka

Daleko, daleko u zemlji preko sedam mora i sedam blogova u Bajkogradu u soliteru na samom vrhu, stanovao je Dd.  Mnogo je voleo da priča bajke svojoj  Cc, a ona verovala u njih i samo treptala lepim očima kao da iza njih ne stanuje njen mozak, a možda i ne stanuje, ko bi ga znao.

Cc je volela život,  putovanja,  izlaske,  druženja,  kafiće,  što bi rekli,  sve ono što vole mladi.

Dd joj je objasnio,  lepo, baš se potrudio,  da sedi u kući i da čeka kad će on ugrabiti slobodan trenutak i  pojaviti na pola sata,  neki put čak i na čitav sat.

Mnogo su se voleli,  ali zla sudbina im nije dala da budu zajedno.

Eh, ta sudbina, pakosnica jedna. Pogadjate, postojala je i  Ee, zakonita Dd-a.  To je bila mnogo nezgodna ženska koja jadnom  Dd nije dala da živi.  Maltretirala ga je i nije ga razumela,  pa je jadničak potražio utehu kod predobre Cc.  Naravno Ee je bila i bolesna od neke neindentifikovane bolesti bez imena i dijagnoze.  Šta je Dd mogao nego da je pazi,  naravno sa njom nema ništa,  samo žive u istom stanu.

Cc ga je razumela.  Bilo je samo pitanje vremena kad će živeti zajedno.  Cc je bila prava žena,  a ne kao neke smutljivice,  verno ga je čekala.  Samo Cc nije znala da je vreme vrlo čudna rabota,  dodje nekako rastegljivo, dugačko,  a kratko.

Naravno kratko kad je Dd ugrabio mrvičak sreće,  zajedničke,  naravno,  a dugačko kad pomisli koliko ima da čeka do slobode Dd.  On joj je pričao bajke da to i nije dugo vreme, samo da mu deca završe školovanje... samo da se srede... samo da se poigra sa unučićima...  samo što nije,  jes` da se najmladje još nije upisalo u školu,  ali...

Sad su praznici, neki otišli na izlete,  sigurno ih bube grizu,  i maltretiraju se sa roštiljom,  jadan Dd,  i on je na takvoj gnjavaži sa Ee,  a Cc sedi i čeka,  možda ipak svrati,  ili pošalje SMS, onako skrivečke, da ga niko ne vidi...

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu