AnaM

Strah u noći
2013/08/11,09:32
Image and video hosting by TinyPic" alt="" border=""
 
 Zadržala se u kafiću. Skoro trčećim korakom hitala je kroz polumračnu ulicu, kući. Neugodan osećaj da je neko prati,  šumovi u krošnjama stabla, dali su joj snagu da sve brže hoda. Srce joj je kucalo, činilo joj se u grlu.

Zaslepila su je svetla nekih kola, a onda ponovo mrak. Sa strahom je gledala mesto gde nije gorela ulična svetiljka. Kad mu se približila  pramen kose joj je pao na obraz. Instiktivno je podigla ruke da se zaštiti, a kosa se rasula po  ramenima, licu, nije ništa videla. 

Vrisnula je.

Pritisak na ledjima, podignuta suknja. Pokušala je da zove u pomoć, da se odbrani, ali nalet je bio žestok, na ulici nikog.  Suze straha slivale su  se niz lice.

Dojurila je do kuće, mokra, uplašena, lupala je na vrata. Stigao ju je...

Vetar je bio jači od nje, zalupio je vrata. Iz mira sobe začu se glas

-Šta si se tako uplašila, pa to je samo vetar??

 
Vrela želja
2013/08/09,09:27

Želeo ju je.  Ceo dan je mislio kako  će doći kući, kako će je dotaknuti. Osećao je kako je drži u rukama, dotiče  usnama upija se u nju.

Mogao je da je ima sad odmah, samo da skoči iz te zagušljive kancelarije i da se nadju u prvom kafiću...

Nije je želeo na brzinu, hteo je da uživa u svakom trenutku, da je oseti svim čulima. Morao je da čeka... Još malo... još samo malo i biće njegova, samo njegova.

Smešio se.

Penjao se užurbano stepenicama, lift opet ne radi. Prvi sprat, drugi, ruka je drhtala dok je otvarao vrata. U  hodu je bacio  tašnu, šutnuo cipele i otvorio frižider.  Zgrabio ju je. Bila je hladna, penušava, prineo ju je usnama. Kakav osećaj popiti pivo na ovom vrelom danu.

Strast
2013/08/08,09:20

 Image and video hosting by TinyPic" alt="" b" 

Sedeo ja u kafiću na obali Dunava. Smejao se zabavljao.

Odmah ga je ugledala. Dopao joj se i pošla je ka njemu.

Miris ćevapa i luka  ju je odbio. Već je htela da ode kad on stavi  zadnji  ćevap u usta i  nagnu kriglu sa pivom.

Moj si, pomisli i krenu ka njemu.

Nije se obazirala na vatrenu crnku koju je zagrlio i nešto joj nežno šaputao...

Moj si...

Učinilo mu se da je vidi, odmahnuo je  rukom da mu ne smeta.

Nije se obazirala.

Prišla mu je sa ledja, dodirnula nežno vrat, a onda se zarila u mirisnu kožu...  Komarica je zadovoljno uzdahnula.... i sledeće generacije  komaraca su obezbedjene...

Organsko povrće
2013/08/02,10:43

Prava sam baštovanka.

Salatica je bez ikakvih dodataka  XYZ i WXZ ovolika, pa ko voli, neka izvoli

Image and video hosting by TinyPic" alt="" 

 Glavno jelo je organski krompir

Image and video hosting by TinyPicUskoro stiže groždje. Možda bude malo veće :))

Reklame
2013/07/29,11:32

Obožavam reklame u kojima je sve moguće. Pijte tri dana tablete i oslabićete 5, 10, 20kg

Tako sam snimila  lubenicu pre tri dana

Image and video hosting by TinyPic" alt="" borde=" 

Onda smo je tretirali sa reklamiranim WXYZ i dobili ta tri dana na stolu

Image and video hosting by TinyPic" alt="" border="" Verujete mi zar ne ?? ;))

 

Život
2013/07/26,10:47

Budi nas nasmejani pupoljak

 

Image and video hosting by TinyPic" alt="" border="" hspace="" vspace="" width="" height="" align="" title="undefined" onmouseover="undefined" onmouseout="undefined" /> 

 

Zakoračimo u  život i već je tu plod

 

Image and video hosting by TinyPic" alt="" border="" hspace="" vspace="" width="" height="" align="" title="undefined" onmouseover="undefined" onmouseout="undefined" />

Sve završi velikim plamenom

 Image and video hosting by TinyPic" alt="" border="" hspace="" vspace="" width="" height="" align="" title="undefined" onmouseover="undefined" onmouseout="undefined" />

Ili, ako imamo sreće,

Image and video hosting by TinyPic" alt="" border="" hspace="" vspace="" width="" height="" align="" title="undefined" onmouseover="undefined" onmouseout="undefined" /> 

 

Lepota cveta
2013/07/18,22:42

Najlepši cvet mi je  lala

 

 Mnogima je najlepša ruža

 

Ali, svi će se složiti da je najukusniji cvet, smokva

 

 

Dilema
2013/07/11,20:24

Istinite priče, a možda i nisu...

 

Noć

Kasno veče.

 Nikoga na ulici.

Dežurna apoteka

Vrata se polako otvaraju. Neko malo zastade kao da se predomišlja da li da udje, pa opet malo gurnu vrata. Pojavi se ruka, zastade trenutak i onda kao rešena, gurnu vrata do kraja i udje čudna osoba. Kosa neuredna, proseda, krajevi obojeni u neku neodredjenu smedju kosu, ko zna pre koliko vremena.Oči sitne, nemirne, lice prerano ostarelo, naborano, stidljiv osmeh.

-Jedan T....n

-Taj se lek ne može kupiti bez recepta

-Hitno mi je potreban, molim vas.

Žena pognu glavu, izvadi neki  novčanik, poče prebirati po njemu.Farmaceut hladno nastavi.

-Ne može bez recepta, nije na listi.

Žena se nekako zguri, oči joj se ovlažiše. Očito nikad nije čula za tu listu. Zna samo da joj je lek neophodan, da se bez njega ne može i ne sme vratiti kući.

-Mnogo mi je potrebno. Može li samo pola kutije??

-Lek se izdaje samo na dupli recept, kontroliše se ko ga uzima.

Žena kao da malo  živnu.

-Za ćerku mi je.

Pogleda u hladno, nezainteresovano lice belog mantila i više kao za sebe prošaputa

-Kako da se vratim??

Poguri se još više, polako se spusti na kolena , sklopi ruke i zavapi

-Molim vas za dete mi je. Ne može bez tog leka, navikla. Sve razbi po kući, tuče nas i proklinje. Ne smem da se vratim kući, pomozite.

Bledo lice postade još bledje, sklopljene ruke padoše i osta tako zgurena na podu, nema u svom bolu, neizvesnosti...

Šta biste vi uradili??

 Da li biste dali lek, prekršili propise??

Da li bi dali otrov i produžili još jedan dan nečiju agoniju??

Farma
2013/07/08,12:52

 

To mu dođe kao moderni izraz za imanje. Negde, na brdovitom Balkanu ima neko imanje. Prozvali ga farma verovatno zato što je imalo goveda, i neke životinjke. Životinjke razne, ali sve nekako slične.

Cela zemlja prati dešavanja na toj farmi. Divi se  znanju učesnika koje pokazuju na kvizovima. Nije važno što pojma nemaju o čemu govore jer su sve naučili napamet.Nisu mogli da pamet kupe na ulici kao naš dični podmladak kojima su mame i tate dale evriće da kupe testove za malu maturu. Deca se snašla, a nisu loše prošli ni oni sa malim platama koji se  nafatiraše tom prodajom. Jedino odgovorni pojma nemaju  šta se dešava.

Dešavanja na farmi baciše u zasenak i Vimbldon. Prvo mesto nam izmače, ali dobro smo prošli kad pomislim na navijače koji dodjoše da daju podršku.

Cela zemlja drhti, ne spava,što bi rekli ne diše, prati napeto dešavanja na farmi. Da li će pasti sex ili neće, da li će neko  nekome rascopati glavu ili će promašiti. Takmičenje u  psovkama iz dana u dan  se sve više zahuktava, ne znaš kome bi dao prednost. Pominje se bliža i dalja  familija, šta je ko sanjjao i sa kime  je to sanjao. Vade se iz naftalina stari gresi, a nije da ih nema, nadje se poneki baš sočan.

U samoj završnici mediji zahuktavaju navijače nudeći sočne detalje o životu  učesnika. Naglo  nestaju  pojedini farmeri, da li su trudne, ili nisu, pitanje je sad. O ne nisu... nacija je odahnula. Jedna učesnica  objašnjava  narodu da je dobila  cistu od stresa. Narod je sažaljeva i glasa. Druga objašnjava  da će dati, ali  ne može pred kamerama, stidljiva je. Pažljivo se prate ne samo pojedinci, nego i  delovi njihovog tela, silikoni ili majka priroda?? Majka priroda u većini slučajeva gubi bitku.

Zadnji dan je osvanuo. Smak sveta bi lakše preživeli. Kulminacija napetosti. Jedan po jedan kandidat pada. Gej lobi podbacio, uvredili se što se  njegovi članovi nisu javno izjasnili. Drugi lobi  koristi situaciju. Telefoni se usijavaju. SMS poruke lete. Da li lete ili  ne lete, ne znam, nekako učesnici  izlaze kao po nekom davno zamišljenom planu.

Kiseli smešak propalih farmera, izraz nade i sigurnosti preostalih. Zvezde koje su se same proglasile za zvezde, smeškaju se, obećana im je pobeda. Avaj, još neko glasanje, i ode prva nagrada ponovo u inostranstvo.

Propali farmeri dobijaju utešne nagrade, kozmetiku za celulit, tablete za mršavljenje, malo šminke i put u Veneziju.Gondoljeri koji su znali za njihov dolazak, uvode test na alkohol. Da li za sebe ili za učesnike farme, videće se.

I na kraju, dan D je prošao, ne brinite, gledaćemo još danima pikantne scene učesnika. Nema odmora do septembra, a onda Jovo nanovo. Hleba i kolača...

Mrda...
2012/04/12,12:37

Sedim ja  mirno, razmišljam o prolaznosti  života,  o nekoj  ljubavi i  pobuni buva na Himelajima.  Neko pametan  bi kazao, pustila mozak na ispašu... 

Zvrrrrrrrrr...  zvrrrrrrrrr...

Otvaram  vrata, prijateljica

-Turi lonče, žurim...

Ona  se zavali u  fotelju, torbu stavi na stočić, a ja juriš pešadija u  kuhinju da stavim kafu. Dok si rekao piksla, plinski šporet skuvao kaficu i ja nasmešena ulazim u sobu.

Spuštam one šoljice na sto, kad mi se zavrte u glavi. Vidim  mrda mi pred očima. Kakva sam paničarka odmah sednem da ne padnem, učini mi se da i srce drugačije lupa...umirem...ijaaaooo sad ću da umrem, a ni kafu nisam popila. Pogledam  onako tužno prema stočiću, kad ona torba mrdnu. Ja skočim

-Mrda...

Prstom  pokazujem u torbu, srce da iskoči, potrčah prema vratima, vučem i  prijateljicu... a ona... zacenila se od smeha...

-Mrda... vidi, kad ti kažem,  mrda...

Torba da potvrdi moje reči skoči u vazduh i  pade na pod gde se smiri.

Danas sam se setila tog dogadjaja dok sam kupovala  šarana. Opisala sam dogadjaj na jednom sajtu, ali mi nisu verovali da je istinit. Danas, u ribarnici, jedna torba skoči u vazduh, žena  je panično pruži prodavcu govoreći da se predomislila i da neće  živog šarana.

Verujete li u sudbinu??
2012/04/06,11:02

Ponekad poželim da pozdravim svoju sudbinu

 

Sudbina život
2012/04/05,09:46


Nije mi žao što sam  slaba,

nego što sam  predugo bila jaka.

 

Status kandidata
2012/03/02,15:08

 

Gospodja Srbić krenula na proslavu kod  bivše komšinice. Nekad su živele zajedno, ali sad  stanuju u susednim ulicama. Spremaju se da zajedno  krenu na godišnji odmor pa treba da se o svemu dogovore. Okupiće se veliko društvoi  g-dja Srbić se baš radovala svom dolasku.

Na samom polasku problem. Lepo se  spremila, poklone ponela, ali u gužvi izgubila adresu. Krenula je polako, onako po sećanju, išla išla, pa  još hodala,dosta se vrtila u krug, a i išla je dva koraka napred, ti nazad, umorila se već, a nikako da  nadje  ulicu gde se društvo sakuplja.

Kad je već posustala, cveće joj uvenulo, a i ona  bila što bi se reklo, ni za šta, svetlo na kraju tunela. Srećna  g-dja Srbić plolete kao da je dobila krila i  tu je, samo  što nije, ulica gde treba da dodje.

Još samo da nadje  kuću, pa sprat, i stan  gde se slavlje održava... to će ona lako.

Bojim  se samo nešto. Koliko znam, na slavlje je pozvano veliko društvo. G-dja Dojčlandić sprema meze i večeru, ima prasence i ostale djakonije, piće donele  sve zvanice. Neke su  malo gundjale što oni džabalebaroši ne donesoše ništa samo zasedoše za sofru. Jedu i piju, navalili svi kao da će sutra smak sveta. G-dja Grkonolus ne može više ni da zine pa trpa u džepove i torbe i  traži da joj  spakuju da ponese. Najviše se ljute na nju g. Talijanos i g. Portugalitos, jer su  planirali da ponesu večeru kod sebe, a ne neke ostatke, velke  familije, sitna deca, nema kad da se radi i zaradi.

Bilo kako bilo, ako  g-dja Srbić ne sredi svoju  šminku, teško da će stići na vreme za večeru. Možda joj se zalomi koje parče suve pite za koju se niko ne grabi

 

Mali saveti, nikakva pomoć
2012/02/29,10:45
  Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Kao prvo, pre nego udjete u kuhinju probudite se, bez obzira koliko je sati.

Drugo, nikad ne proveravajte  prstom da li se ulje dovoljno zagrejalo. Garantujem  vam da jeste.

Treće, ako vam je dan  ranije pao pantenol koji uvek držite pored šporeta, ne budite leni, podignite ga.

Vaši prsti će vam  biti zahvalni  što ne  moraju da sede u ledenoj  vodi pola sata da dodju sebi...

 

Ko koga voli ??
2012/02/20,17:01


TKO KOGA VOLI?

Nemac koji ima ženu i ljubavnicu, voli svoju ženu.

Francuz koji ima ženu i ljubavnicu,  voli svoju ljubavnicu.

Italijan koji ima ženu i ljubavnicu,  voli svoju mamu.

Englez koji ima ženu i ljubavnicu,  voli komšiju

Srbin koji ima ženu i ljubavnicu,  voli da pije !

 

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 33 34 35  Sledeći»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu