AnaM

« Papuče AneM | Main | BeladonaM i ljubav »

AnaM kuva za vas
2009/10/03,10:44


Zna se da sam ja kuvarica bez premca… što će reći spasavaj se ko može.

Verovatno zbog toga mi šalju recepte, sve se nadaju, možda se prevarim pa nešto i spremim... nema šanse....

E, danas su mi poslali ovaj recept, ko vele, kiša, smiriću se u kući... pa da imam zanimaciju.... Znaju da volim morske plodove... Elem....

 

Hobotnica ne sremski nacin

Uzeti prase od jedno 15 kg, staviti ga na ražanj, okretati lagano i peći

U poseban sud staviti kilo korompira i jednu hobotnicu. Sve kuvati

Kad se prase ispeče, iseći ga i servirati na drvenom pladnju. Baciti vodu iz šerpe, baciti hobotnicu kerama da ne laju.... da na miru grickamo prase....

Uf...a šta ću sa krompirom????? Ne piše...

Neki mnogo težak recept...

Izem ti recept, da li prase treba da bude živo?? Hoće li se derati ako je na ražnju?? I šta mu raditi da sedne na taj ražanj?? Treba li nešto radti hobotnici?, mogu li se sa njom o tome konsultovati?? Krompir, da li žuti, beli, roza?? Da li krompir treba oljuštiti ili ne???Svuda se trpa so...ništa ne piše. Da li treba posoliti hobotnicu kad je iz mora???? A prase??? Uf  uf uf uf ...

Ma, idem da spremam ono jedino što znam.... hobotnica... nije nego... proteći će još vode Dunavom i Savom dok je spremim na taj sremski način. I još mi poručili da nabavim sama hobotnicu, a iz Srema stiže prase....

 

Komentari

Comment Icon

Anam, tvoj način kuvanje je prosto fenomenalan! Evo, odmah menjam dnevni plan i stižem na ručak na tvoje hobotničasto prase! (Ipak očisti neki krpompir, da ne ostanemo gladne!)

Posted by: sanjarenja56 at 2009/10/03, 12:38
Comment Icon

Hoću...samo donesi krompir iz Vojine bašte:)

Posted by: AnaM at 2009/10/03, 12:41
Comment Icon

Mnogo mi izvoljevaš...hoćeš da ti donesem najbolji krompir u Beogradu i šire?? Pa znaš li ti koja mu je cena, a?

Posted by: sanjarenja56 at 2009/10/03, 12:44
Comment Icon

Hm... znam:)
Dobro, dobro, spremam rusku salatu... dodji:)))
Nećeš umreti od gladi:)))

Posted by: AnaM at 2009/10/03, 12:46
Comment Icon

Ja sam zadovoljan tvojim kuvanjem...:)

Posted by: sladokusac at 2009/10/03, 12:50
Comment Icon

Joj uplasih se da ces poceti da menjas domacicu, ovako ispade dobro na kraju.
Sa druge strane taman poce vodica na usta kad ono nema specijaliteta.
Ne se igraj vise sa nama ovako, znas?
Progutah grdnu pljuvaku dok citah , hm samo pocetak, kraj mi osusi usta.
?)))))))))))))

Posted by: Talas at 2009/10/03, 13:21
Comment Icon

sladokusac

Sad mogu lakše da dišem,
preživeo si moj zadnji ručak:)

Posted by: anam at 2009/10/03, 13:49
Comment Icon

Talas

Jaaaooo, ja zaboravila da nabavim piće, za prasence crno, a za hobotnicu belo vino:)))

Treba mi ipak stručnjak za vina, jer i uz salatu od hobotnice bolje ide crno... hm...ili belo... hm... ma ružicu, ne mogu da pogrešim, ona ide uz sve:))))

Posted by: anam at 2009/10/03, 13:52
Comment Icon

Ha ha ha, sto volem Ruzicu koja ide uz sve ...
:))))
PS: Nikad nije kasno.
:)))

Posted by: Talas at 2009/10/03, 13:54
Comment Icon

Talas

No... no:)))
manje Ružice:)))
što je sigurno, sigurno je:)))

Posted by: anam at 2009/10/03, 13:58
Comment Icon

Dobro, neka bude od 1.60 cm, hm?
Necu od 1.70cm. Vazi?
Ili jos manje?
:)))))))))))))

Posted by: Talas at 2009/10/03, 14:02
Comment Icon

Talas,
samo ti izaberi kilometražu, sigurna sam da znaš pravu meru:)))

Posted by: anam at 2009/10/03, 14:04
Comment Icon

Pa prase je od 15 kg, pice mora biti vece bar 1.60 cm.
A gde je hobotnica, krompiri ...
:))

Posted by: Talas at 2009/10/03, 14:06
Comment Icon

Talas,
Hobotnicu pojele kere,
a krompir ostao kod Sanjarenja,
biće ti dosta za prase
i....
150 kila Ružice:)))

Posted by: anam at 2009/10/03, 14:08
Comment Icon

Pa bice, slazem se kad ti kazes.
:))
PS:Hoce li sanjarenje56 ispeci te krompire? Pa da donese do tebe? Bilo bi lepo.
:)))))))

Posted by: Talas at 2009/10/03, 14:14
Comment Icon

Talas,
Ona kao obećala,
ali izgleda da joj je važniji posao od pečenja krompira:)))
Večeras ćemo je iskritikovati:)))

Posted by: anam at 2009/10/03, 14:15
Comment Icon

Ma ako je obecala donece, bice zurka velika.
No ako ne donese sledi drugarska kritika.
:))))
Ej,pocni ti da peces ovo prase, kalirace niko ga ne hrani.
:))

Posted by: Talas at 2009/10/03, 14:20
Comment Icon

Talas,

Da li da ga hranim,
ili da ga pečem???:))

Dere se, neće u rernu, a neće ni da sedi mirno na plehu da mu stavim jabuku u usta:)))

Posted by: anam at 2009/10/03, 14:24
Comment Icon

E da mi pozovemo naseg druga Jovana s.s u pomoc. On je lovac, kada mu pripreti puskom ima da radi sta mu se kaze.
Do tada ga hrani, smrsace, zao mi ga. I ruzica ce otici na kolena.
:))))

Posted by: Talas at 2009/10/03, 14:28
Comment Icon

Talase
Dogovoreno:)))

Posted by: anam at 2009/10/03, 14:30
Comment Icon

Анам,
немој да одустајеш од кувања, и за неко време биће од тебе домаћице ихаха :))

Posted by: behappy at 2009/10/03, 14:34
Comment Icon

Ha, ha, poznat mi taj recept nešto :) ;)

Posted by: poluuspavanka at 2009/10/03, 14:59
Comment Icon

kadmozemo doci na tu festu sa tom hobotnicom! Ona je naravno mrtva mrtvosana i ne mrda, zar ne?

Posted by: bokikojic at 2009/10/03, 16:39
Comment Icon

Панонско и Јадранско море у компитацији, Код нас у Срему ипак имају другачије рецепте, веруј ми на реч, кад су морски плодови у питању. На пример, ми спремамо морско прасе тако што сремско давимо у мору... Додуше, нисам пробала, али никад се не зна... Треба човек на све да буде спреман, па и на кување морског прасета...

Posted by: pricalica at 2009/10/03, 21:00
Comment Icon

Oh, ANAM, nemas ti pojma kako je dobra hobotnica kada se spremi na nacin "Pulpo a la Gallego"

Skoro kao prasetina.

Posted by: rene1 at 2009/10/03, 21:32
Comment Icon

behappy

Nema nade, ali nikad se ne zna:)))

Posted by: AnaM at 2009/10/03, 22:01
Comment Icon

poluuspavanka

Ti sve znaš:)

Posted by: AnaM at 2009/10/03, 22:01
Comment Icon

bokikojic

Planirala sam da je ti uloviš i to u nekom toplom moru:))
Mogu da čekam do Nove Godine?:)))

Posted by: AnaM at 2009/10/03, 22:02
Comment Icon

pricalica

Бољих кувара од Сремица нема, кад је прасе у питању:)))

Posted by: AnaM at 2009/10/03, 22:04
Comment Icon

rene
Ne znam kakav je način "Pulpo a la Gallego", ali salata od hobotnice nije loša:))

Posted by: AnaM at 2009/10/03, 22:05
Comment Icon

Krompi ispečen po propisu, donosim i tortu Markizu, jesam li se "izvadila" za odugovlačenje?

Posted by: sanjarenja56 at 2009/10/03, 22:08
Comment Icon

Ovde ne vredi ni doneti obećano, niko to ne primeti
:(((

Posted by: sanjarenja56 at 2009/10/04, 08:35
Comment Icon

Ja hocu samo krompire...
Puno krompira!!!!

Posted by: casper at 2009/10/04, 08:57
Comment Icon

Onda nisam zalud donosila Vojin krompir, pečen, vruć..Casper, hajde da se poslužimo!

Posted by: sanjarenja56 at 2009/10/04, 09:04
Comment Icon

Mmmmm... njam, njam.....

Posted by: casper at 2009/10/04, 09:05
Comment Icon

a tu je i torta...parčence uz kafu, može?

Posted by: sanjarenja56 at 2009/10/04, 09:16
Comment Icon

Sanjarenje, pa gde si ti, pojedoše mi uši tražeći neki krompir:)))

Posted by: AnaM at 2009/10/04, 09:20
Comment Icon

Casper,
ne može samo krompir,
ne može i tačka:)),
ima da jedeš i nešto što sam ja spremila:)))
Ma, ne brini preživećeš...doduše... jedan mislio da hoće pa...:))))))))))))))))

Posted by: AnaM at 2009/10/04, 09:22
Comment Icon

Markizi se klanjam, već su je gricnuli neki blogeri, osvojila ih je....:)))

Posted by: AnaM at 2009/10/04, 09:23
Comment Icon

Casper, nemoj da pojedeš sav krompir, Sanjarenje ga čuva kao da je zlato:))) samo se pravi velikodušna, vidi kako te gleda onim svojim ogromnim očima:)))))) Uzmi hobotnicu, ako nije odlutala prema Dunavu:))

Posted by: AnaM at 2009/10/04, 09:28
Comment Icon

Moju rusku salatu niko neće?:(

Posted by: AnaM at 2009/10/04, 09:29
Comment Icon

Ja hoću rusku salatu, bez krompira, moliću, i sa suvim mesom! A koga je to moja Markiza osvojila, nisam primetila, otvori mi oči??

Posted by: sanjarenja56 at 2009/10/04, 09:31
Comment Icon

AnaM, moze i ruske salate hajde... samo mi nemoj te morske golace, ne jedem nista od toga.

Posted by: casper at 2009/10/04, 10:24
Comment Icon

Dobar neki recept...
Još malo slatkiša dodati...

Posted by: malaino at 2009/10/04, 11:10
Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu